AUZU PĀRSLAS AR MELLENĒM UN BANĀNU
2 porcijas
Sastāvdaļas:
- 1 3/4 glāze ūdens (vai piens)
- 1 glāze auzas
- šķipsniņa sāls, pēc izvēles
- 2 līdz 3 ēdamkarotes brūnais cukurs
- 1/2 nomizots un sagriezts vidēja banāns
- 2 līdz 3 ēdamkarotes izkausēts krēmveida zemesriekstu sviests
- 1/2 tase mellenes
Gatavošana:
- Vidēja izmēra katlā pievienojiet ūdeni (vai pienu) un karsējiet to uz vidēji lielas uguns, līdz tas sāk vārīties.
- Pievienojiet auzas, sāli un vāriet apmēram 5 minūtes vai līdz ūdens uzsūcas un auzu pārslas ir mīkstas. Nepārtraukti maisīt.
- Pievienojiet brūno cukuru un samaisiet, lai tas veidotu veindabīgu masu.
- Ielejiet auzu pārslas bļodā un uzlieciet virsū banānu, uzlejiet virsū zemesriekstu sviestu. Ieteicams izkausēt to pirms pasniegšanas.
PADOMS: Auzu pārslas vislabāk pasniegt siltas.