LASIS VALRIEKSTA- ROZMARĪNA MĒTELĪ
4 porcijas
Sastāvdaļas:
- 2 tējkarotes Dižonas sinepes
- 1 ķiploka daiviņa, malta
- ¼ tējkarote citrona miziņa
- 1 tējkarote citrona sula
- 1 tējkarote sasmalcināts svaigs rozmarīns
- ½ tējkarote medus
- ½ tējkarotes košera sāls
- ¼ tējkarotes sasmalcināts sarkanais pipars
- 3 ēdamkarotes rīvmaize
- 3 ēdamkarotes smalki sasmalcinātu valrieksti
- 1 tējkarote neapstrādātas augstākā labuma olīveļļa
- 1 laša fileja bez ādas
- olīveļļa cepšanai
- sasmalcināti svaigi pētersīļi un citrona daiviņas dekorēšanai
- Uzkarsē cepeškrāsni.
- Cepešpannu izklāj ar cepampapīru.
- Mazā bļodiņā sajauc sinepes, ķiplokus, citrona miziņu, citronu sulu, rozmarīnu, medu, sāli un sasmalcinātus sarkanos piparus.
- Citā mazā bļodā samaisa rīvmaizi, valriekstus un eļļu.
- Uz sagatavotās cepešpannas liek lasi. Zivi pārziež ar sinepju maisījumu un apkaisa ar panējamo rīvmaizes maisījumu, piespiežot to, lai pieliptu.
- Viegli pārklājiet ar olīveļļu. Ideāli, ja aerosola veidā.
- Cep apmēram 8 līdz 12 minūtes atkarībā no zivs biezuma.
- Apkaisa ar pētersīļiem un pēc vēlēšanās pasniedz ar citrona šķēlītēm.
