MĀJAS SĒŅU RAVIOLLI AR PESTO
4 porcijas
Sastāvdaļas:
- 200 g kviešu milti
- 1/8 tējk malts kurkuma
- sāls & pipari
- olīveļļa
- 2 ķiploka daiviņas, nomizotas un sagrieztas kubiņos
- 150g sēnes, smalki sagrieztas
- 50 g vegāniskā krējuma siera
- 1 neliela sauja svaigs baziliks, sasmalcināts. Papildus baziliks dekorēšanai
- 2 ēdamkarotes ciedru rieksti
- 4 ēdamkarotes vegānisks zaļais pesto vai zemāk skatiet recepti
Pesto gatavošanas recepte:
- 4 ēdamkarotes ciedru riekstu
- 1 liels ķekars bazilika lapas
- 2 ēdamkarotes raugs
- 100 ml olīveļļa
- 2 ķiploka daiviņas
- 1/2 citrona sula
Gatavošana:
- Bļodā samaisa miltus, kurkumu un šķipsniņu sāli.
- Vidū izveido iedobi. Tajā ielej 1 ēdamkaroti olīveļļu un 100 ml ūdeni.
- Samaisiet ar karoti.
- Mīklu pārliek uz tīras darba virsmas. Mīciet 5 minūtes.
- Tad ietiniet cepampapīrā un ievietojiet ledusskapī uz 20 minūtēm (neatstājiet ilgāk, jo makaroni sāks izžūt).
- Tikmēr pannā uz vidējas uguns uzlej olīveļļu. Apmēram 1 minūti apcep ķiplokus, līdz tie sāk brūnēt.
- Pēc tam pievieno sēnes un šķipsniņu sāli, piparus.
- Gatavojiet 8-10 minūtes.
- Pārlieciet bļodā un pievieno vegānisko krējuma sieru un baziliku.
- Samaisiet, lai tas kļutu viendabīgs. Ļauj nedaudz atdzist.
- Ja gatavojat mājās gatavotu pesto, pievienojiet visas sastāvdaļas virtuves kombainā. Pievieno sāli un piparus.
- Sablenderē.
- Izņem makaronus no ledusskapja un pārgrieziet uz pusēm.
- Apkaisiet darba virsmu ar miltiem un izrullējiet vienu pusi garā taisnstūrī, līdz tā ir aptuveni 2–3 mm bieza. Jo plānāks, jo labāk.
- Pēc tam pārliek mīklu uz cepamā papīra (tas neļaus ravioli pielipt pie darba virsmas).
- Ieliek apmēram tējkarotes lielumu sēņu pildījumu vienā līnijā pa mīklas centru ar aptuveni 4 cm atstarpi starp tiem.
- Pēc tam atlikušo mīklas gabalu izrullē līdzīgā formā un biezumā.
- Uzmanīgi novietojiet to virsū un saspiediet to ap pildījumu, vienlaikus spiežot uz leju, lai izspiestu starp mīklu iesprostoto gaisu. Izmantojiet makaronu griezēju vai nazi, lai sagrieztu kvadrātos apmēram 1 cm attālumā no pildījuma.
- Atkārtoti izrullējiet atlikušo mīklu, lai izveidotu atlikušos ravioli, un atkārtojiet, līdz esat iztērējis visu pildījumu.
- Vajadzētu sanākt apmēram 12-14 ravioli.
- Katliņā ar verdošu ūdeni ravioli gatavo 5 minūtes (ja nepieciešams, pagatavojiet pa partijām).
- Tikmēr pannā uz vidējas uguns apgrauzdē ciedru riekstus līdz tie zeltaini brūni.
- Ravioli liek uz šķīvjiem un katru porciju pārkaisa ar ēdamkaroti vegāniskā pesto, dažiem grauzdētiem ciedru riekstiem, dažām bazilika lapiņām, svaigi maltiem melnajiem pipariem un nedaudz olīveļļas.
