VISTAS PELMEŅI

6 porcijas
Sastāvdaļas pelmeņu mīklai:
- 130 g milti
- 60 ml ūdens
- 1 šķipsniņa sāls
Pildījumam:
- 230 g malta vista (ciskas daļa)
- 170 g smalki sagrieztu Napa kāposti
- 1 ēdamkarote sasmalcinātu sīpoli
- 1 tējkarote rīvēts ingvers
- 2 ēdamkarotes sojas mērce
- ½ tējkarote sezama eļļa
- 1 šķipsniņa sāls
- 3 daiviņas pipari
Gatavošana:
- Pelmeņu mīklai: sajauciet miltus, ūdeni un samīciet, līdz mīkla kļūst lipīga un virsma kļūst gluda.
- Pārklājiet to ar mitru drānu un atstājiet 30 minūtes.
- Mīklu izrullē uz miltiem apkaisītas virsmas garā taisnstūrī.
- Pārgrieziet mīklu uz pusēm un pēc tam sagrieziet katru pusi 12 mazos gabaliņos.
- Katram rullīti uzbirdina nedaudz miltus un katru mīklas gabalu izrullējiet katram pelmeni atsevišķi, kura diametrs ir aptuveni 10 cm. Noliek malā pildījumam.
- Varat izmantot veikalā iegādāto pelmeņu gatavo mīklu un izlaist šo darbu.
- Gatavo pildījumu - sajauc visas sastāvdaļas kopā.
- Lai saliktu pelmeni- uzlieciet mīklas gabalu uz plaukstas un 1 tējkaroti pildījumu uzlieciet mīklas centrā. Nepārpildiet. Iemērciet rādītājpirkstu nelielā ūdens daudzumā un samitriniet iesaiņojuma ārējās malas. Salokiet pelmeni, lai izveidotos pusmēness forma. Nospiediet un cieši noslēdziet tā galus.
- Ietītos pelmeņus kārto uz šķīvja, kas izklāts ar cepampapīru, lai pelmeņi neliptu pie šķīvja apakšas. Atkārtojiet iepriekšējās darbības, līdz pildījums ir izlietots.
- Uzkarsē katlu ar ūdeni un uzvāra. Uzmanīgi iemetiet pelmeņus ūdenī, vāriet dažas minūtes, līdz pelmeņi uzpeld virspusē.
- Izmantojiet sietiņu, lai tos izņemtu un uzliktu uz šķīvja.
- Atkārtojiet to pašu, līdz visi pelmeņi ir izvārījušies.
- Uzkarsē pannu ar nedaudz eļļas. Uz pannas izkārtojiet apmēram 8 pelmeņus un cept tos līdz apakša kļūst gaiši brūna. Apmēram 2 līdz 3 minūtes.
- Apgrieziet to un apcepiet uz pannas pārējās pelmeņu puses. Pievienojiet vairāk eļļas un atkārtojiet to pašu procesu, līdz visi pelmeņi ir kļuvuši zeltaini brūni un kļuvuši kraukšķīgi.
- Pasniedziet pelmeņus siltus kopā ar mērces bļodiņu mērcēšanai.